HJEM
Filmanmeldelser
Runabåden "Snarken"
Havet og Omegn
Interview

JERNBANER
DanLink
EMD/GM Maskiner
GM fra NOHAB
På Museet
S-tog & Bybane
Sporvogne & Busser
Jernbanefærger
Hensat og Skrottet

STATSBANERNE
DSB Driftsmateriel
EA | EG | ER | ET
MA | MR | MF | MG
MH | MT | Köf
ME | MX | MY | MZ |
MM/FS | MC | SA/SE
Dampmaskiner
Godsvognspræsentation

FREMMEDE SKINNER
IC2 | Y-Tog | Metro
Rayton's Trains
Gæster

NYHEDER
2016 | 2015 | 2014
Arkiv 1900 - 2013

BIBLIOTEK
biografmuseet.dk
in70mm.com
YouTube
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

X-Men Apocalypse
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria Hauerslev Dato: 13.11.2016
Udlånt af Paramount Pictures

I kølvandet på den succesfulde X-Men: Days of Future Past tager instruktør Bryan Singer superhelte-franchisen nye steder hen med X-Men: Apocalypse, hvor X-Men skal bekæmpe den mest magtfulde mutant nogensinde – Apocalypse. I 1983, i en verden af Ms. Pacman-spil, permanent og højtaljede vindjakker, vågner den udødelige mutant Apocalypse (Oscar Isaac) efter at have været begravet i adskillige årtusinder. Apocalypse, der er rasende over, at mutanter ikke længere behandles som guder, samler et hold af mutanter for at udslette menneskeheden og skabe en ny verdensorden. Blandt mutanterne er den desillusionerede Magneto (Michael Fassbender). I et forsøg på at gøre en ende på Apocalypes globale destruktive fremmarch leder Raven/Mystique (Jennifer Lawrence) og Professor X (James McAvoy) et hold af unge X-Men i et episk opgør mod en tilsyndeladende ustoppelig fjende.
 
Læs mere her:

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

X-Men Days of Future Past

Internet link:


 

Min Vurdering

 


4 DP70 maskiner ud af 6.

 
 
Udlånt af Paramount Pictures

"X-Men: Apocalypse" instrueret af Bryan Singer med James McAvoy i den dominerende hovedrolle udgives på Bluray den 20.10.2016.

Igen står X-Men overfor en kæmpe trussel! Denne gang er det en mutant der er modstanderen og ikke bare en tilfældig én, men en oldgammel næsten guddommelig mutant, Apocalypse (Oscar Isaacs) som er genopstået for at tage kontrollen over hele verdenen.

Filmen starter stærkt ud med et hemmeligt oprør mod mutanterne i det gamle Ægypten, og i troen om at de har udryddet dem totalt, lever, hvad end der giver folk deres mutant evner, videre. I forhold til Days of Future Past – den forrige film – er der ikke ingen tidsrejse og mindre forvirring mellem hele franchisen. Apocalypse har i den grad en mere ligetil handling som, man kan følge med i med ro i sindet.

First Class introducerede den de første X-men, Days of Future Past bragte de første X-Man sammen med den nye generation, og Apocalypse introducerer de sidste X-Men, som Jean, Nightcrawler, Scott, Psylocke, Angel og Storm, som vi ikke rigtig nåede at møde i den forrige film. Derudover får X-Mens nye medlemmer masser af opmærksomhed og screentime som havde de været der fra starten til at udforske deres karakter. Jean er muligvis den som historien cirkler sig mest om, og mange har været urolige for om Game of Thrones skuespilleren Sophie Turner har kunne udføre den elskede rolle, og jeg må indrømme jeg selv havde mine tvivl om hun kunne, men efter have set filmen er jeg overbevist om at hun var det helt rigtige valg til rollen.
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

Balancen mellem gamle X-Men og nye X-Men balanceres rigtig fint, i forhold til historien og hvordan de ledende karakterer får lov til at udvikle deres karakter, i stedet for at vi skal se på Magneto have et nervøst sammenbrud og tage alt for drastiske beslutninger igen og igen.

Erik Leshner (Michael Fassbender) har trukket sig tilbage, efter Days of Future Past, og slået sig ned med en familie i Polen, men da en ulykke tager hans familie fra ham fyldes han med sorg og hævntørst mod mennesker og slår sig derfor til Apocalypses slæng af onde mutanter. Eriks forståelse af familie ændres da senere mod filmens slutning og vender på den måde tilbage på sporet som en mere neutral og gerne-vil-det-bedste-for-hans-venner kinda-guy.

En af de scener hvor kameraets fortælling gør allermest indtryk er når Xavier skole sprænges i luften. Quicksilvers (Evan Peters) kæmpe redningsscene får en del hjælp med at fortælle en alvorlig scene på en humor, da Quicksilvers mutantevner gør ham til den hurtigste person i verden, ser vi hvordan han får reddet hver elev samtidig med at der er slowmotion-eksplosion igang. Meget imponerende!
 
 
Udlånt af Paramount Pictures

Både lyd og visuelle effekter står skarpt. Soundtrack er skrevet af John Ottman, den samme som skrev musikken til Days of Future Past og X-Men 2. Soundtracket er lidt sløvt, enkelte numre bliver hængene efter rulleteksterne, men Dreams Are Made (of This) som spillede under slo-mo-eksplosionen er nok den der bliver hængende i længst tid.

BluRay leveres med 1 disk, der er ikke noget papirindlæg. Der er følgende bonusmateriale:

• X-MEN: Apocalypse Unearthed
• Wrap Party Video
• Deleted/Extended Scenes with Optional Introduction by Bryan Singer
• Gag Reel
• Audio Commentary by Bryan Singer & Simon Kinberg
• Gallery
Ekstra Materialet gemmer på en god balance mellem cast & crew bag filmen og der er et rigtig fint indhold med de nye skuespillere der er blevet introduceret til dette herlige univers.

I sidste film var det mutanterne der stod overfor udryddelse, men denne gang er det hele verdenen.
Historien er godt skruet sammen og skuespillerne er bare spot on med deres karakterer og jeg kan ikke vente med at se hvad der sker med de nye skuespiller der er kommet ind i X-Men familien.
 
 
Dansk titel: X-Men: Apocalypse
Original titel:
X-Men: Apocalypse
Biografpremiere:
 19.05.2016
Bluray premiere:
20.10.2016
Spilletid: 143 min
Filmformat:
2,39:1
Lydformat:
  5.1 DTS HD Master Audio + 5.1 Dolby Digital
Filmselskab:
Paramount Pictures / 20th Century Fox
Cast: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner, Olivia Munn
Director: Bryan Singer
Writers: Simon Kinberg
Music by: Newton Thomas Sigel
Cinematography by: Newton Thomas Sigel
Editing by:
John Ottman
   
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret torsdag, 22 december 2016 09:01:29