HJEM

JERNBANER
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Udenlandske tog
Lokschuppen
Tog i Tyskland
74 | 81 | 87
EMD/GM Maskiner
Rayton's US Trains

DSB CLASSIC
DanLink
Driftsmateriel
Jernbanemuseet
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
S-tog & Bybane
Jernbanefærger
Stationer

EN SLAGS NYHEDER
2021 | 2020 | 2019
2018 | 2017 | 2016 |
2015 | 2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

Venice-Simplon Orient Express
Orientexpressen besøger København 9. april 2013 & 14. april 2013

Tilbage til forsiden
Fotograferet af: Michael Hjorth, Roland Håkansson, Michael Jensen, Örjan Lindberg, Alexis Matias, Anders M Olsson & Elinore Wieslander. Skrevet & fotograferet af: Thomas HauerslevDato: 09.04.2013 + 14.04.2013 + 30.05.2014 + 15.10.2017

9. april 2013 - Tog EP 6324

 
Kl 18 trillede tog EP 6324 - Venice-Simplon Orient Express - ind på København's Hovedbanegård

For tredje gang i historien kom den moderne udgave af ”Orient Expressen” til Danmark et par dage i april 2013. VSOE, eller Venice-Simplon Orient Express, som toget rettelig hedder, var på vej fra Venedig i Italien til Stockholm i Sverige. VSOE er et sovevogns luxustog af helt udsøgt klasse, der nemt lader sig måle med 5-stjerne hoteller – eller det der er bedre.

Venice-Simplon Orient Express ankom til Padborg om formiddagen, tirsdag den 9. april. Toget havde et ophold på en times tid for at skifte lokomotiv, og for at få tanket 10.000 liter vand. Ombord på toget var der ca 100 gæster, der havde taget turen til fra Venedig til Stockholm, og ca 40 uniformsklædte ansatte, der skulle sørge for gæsterne.
 
Læs mere her:

PDF: Toganmeldelse 5198: "Venice-Simplon Orient Express"

Galleri: "Venice Simplon Orient Express" på Københavns Hovedbanegård

Galleri Leif Ernst: Venice-Simplon Orient Express

5. november 1986
Venice Simplon-Orient Express i København

Baner og tog fra da mor var dreng

Internet link:


Venice Simplon Orient Express
wikipedia.org
Seat61
 
Kufferter bæres ud af personalet

Kl 11:53 var der afgang imod København. DSB Museumstog’s flotte diesellokomotiv Litra Mz 1401 trak de 15 vogne afsted op igennem Sønderjylland, hen over Lillebæltsbroen, over Fyn, via Storebælts bro og og tunnel, og endeligt hen over Sjælland mod landets hovedstad. I strålende solskin og blå himmel var toget en stor attraktion på alle stationerne, og der blev fotograferet livligt hvor det kom frem. De 15 gamle stålvogne og Mz lokomotiv var 374 meter langt og havde en togvægt på 840 ton. Det var en betydelig opgave at trække vognene.
 
tvsyd.dk
jyllands-posten.dk
dr.dk
drehscheibe-foren.de
postvagnen.com
postvagnen.com
postvagnen.com
jernbanen.dk
jernbanen.dk
My 1287

Det bedste billede af SJ Rc6 1409+1340
Foto: Stellan Ekdahl
postvagnen.com

 
Vognene er blå - og solen skinnede på en særdeles kold, klar  og blæsende aprildag.

Kl 18 ankom toget til Københavns Hovedbanegård, hvor det trillede ind på spor 8. Mz 1401’s karakteristiske General Motors lyd var ikke til at tage fejl af. Et stort lokomotiv med næsten 50 års tjeneste bag sig. Toget bestod af 15 blålakered personvogne, der daterer sig tilbage til 1920erne og 1930erne. De er alle sat i stand, så de overholder tidens krav til komfort og sikkerhed. Perronen imellem spor 7 og 8 var i dagens anledning spærret af, af hensyn til passagerene fra luxustoget. Der var mange tog- og jernbaneentusiaster, der var mødt op denne flotte eftermiddag. Temperaturen var kun et par grader over frysepunktet, og en meget frisk vind gjorde det til en temmelig kold oplevelse at fotografere det flotte tog.
 
 
Høj klasse i en af  restaurantvognene.

Det er jo efterhånden en sjældenhed at se rigtigt lange lokomotivtrukne persontog i Danmark - ikke mindst når det gælder internationale tog. Det er kun CityNightLine toget tilbage, der hver dag køre imellem Basel og Købehavn med et betydeligt antal vogne. Der var mange S-togspassagerer, der lige kikkede en extra gang på det lange tog.

1401 blev koblet af og ”løb om” via spor 7. Lokomotivet skulle i den anden ende af togstammen for at fortsætte turen til DSB's klargøringscenter i Kastrup. Toget var så langt, at togstammen skulle ”trykkes” en vognlængde tilbage, for at ”maskinen” kunne komme inden for PU signalet.
 
 
Vognene blev beundret og fotograferet. Ikke så underligt, der er en vis glamour over jernbanevogne af den kaliber på Hovedbanegården.

Efter et ophold på ca 45 minutter fortsatte Venice-Simplon Orient Express som materieltog til DSB’s Klargøringscenter Kastrup, hvor togstammen skulle parkeres til onsdag eftermiddag, hvorefter vognene skulle køres til Malmø Centralstation. Passagererne blev transporteret over Öresundsbroen i busser da det er ikke muligt at befordre passagerer i disse gamle togvogne hen over broen. DB Schenker’s 6-akslede maskine Litra EG 3107 trak de 15 vogne over broen omkring kl 18, onsdag aften.
 
 
Nypudsede vogne, skilte og vinduesrammer. Tag ikke fejl af det ældre look. Hele undervognen og teknik er topmoderne.

Rejseplanen for hele turen ser sådan ud ifølge VSOE’s hjemmeside

Omkring 19:30 var passagererne atter steget på toget på Malmø’s flotte centralstation. Så var der afgang til Stockholm. Toget blev trukket af Rc6 1409 og Rc6 1370. To af SJ’s sidste tre styk Rc6 lokomotiver i mørkeblå bemaling. Det var første gang Venice-Simplon Orient Express var i Sverige og det var et smukt syn at se disse maskiner slæbe de 15 vogne op langs Västkustbanan. Umiddelbart syd for Göteborg skulle toget parkeres for natten, så gæsterne kunne få en god nats søvn.
 
 
Moderne harmonikaovergange

Turen fra Venedig til Stockholm koster den nette sum af 4950 Euro pr. person i delt dobbeltkupe. Prisen dækker alle overnatninger og forplejning undervejs. Men så starter turen også med 2 overnatninger på det 5-stjernede Hotel Cipriani i Venedig, med dertil hørende gratis transfergondol til stationen.

• To overnatninger på Hotel Cipriani, Venice, med morgenmad
• To overnatninger Venice Simplon-Orient-Express (double kupe)*
• Tre retters menu serveret to dage
• Afternoon tea serveret to dage
• Fire-retters menu serveret to dage
• Continental breakfast serveret to dage
• En overnatning på Marriott Hotel, Københavnmed morgenmad
• To overnatninger på Grand Hotel, Stockholm, med morgenmad
• Alle transfer på hele ferien
 
 
15 vogne fylder hele spor 8.

Dag 1 og 2 – Venedig
To dage til at opleve Venedig og de elegante omgivelser omkring det smukke Hotel Cipriani.

Dag 3 - Venice Simplon-Orient-Express
Gå ombord I I vores luxustog på Venedig’s Santa Lucia station. Nyd en 3-retters frokostmenu i en af vores top-restaurerede restaurantvogne.

Brug eftermiddagen I kupeen med en god kop the, imens verden passerer forbi vinduet.

Tag plads til en 4-retters aftenmeny, forberedt af vores chefkok Christian Bodiguel og hans team. Efter aftensmaden kan De slappe af med en godnat-drink i vores Barvogn.


Dag 4 - Venice Simplon-Orient-Express, eftermiddagsankomst I København
Nyd morgenmaden i Deres kupé, og brug ellers formiddagen med at snakke med Deres medpassagerer i vores Barvogn, før den gastronomiske 3-retters frokostmenu serveres.
 
 
M 8326 er klar til afgang - PU signalet viser "Kør". I baggrundet ses City Night Line nattoget til Basel, det eneste daglige lokomotiv trukne udlandstog i Danmark.

Nyd de sidste timer i kupeen på denne dag over en dejlig kop the. Stå af på Københavns Hovedbanegård, hvorfra De bliver kørt til Marriot Hotel hvor De skal overnatte.

Dag 5 - København, Venice Simplon-Orient-Express
Slendre kundt i Københavns gader I byen der er kendt for sine kanaler og flotte butikker med dansk design.

Stig ombord på toget på den sidste del af rejsen. Når De har fundet Dem selv i Deres kupe, går turen til restaurantvognen hvor en 4-retters festmenu venter på Dem. Derefter kan De Trække Dem tilbage til Deres kupe, der nu er lavet om til et hyggeligt sovevognkupe.


Dag 6 – Stockholm
Vågn op til morgenmaden, der serveres I Deres kupe. Toget ankommer til Stockholm Centralstation, hvorfra De eskorteres til Grand Hotel, hvor De skal overnatte i to dage.

Dag 7-8 – Stockholm
Brug de næste to dage til at opdage Stockholm’s 14 holme, deres smukke arkitektur, flotte forretninger, middelalderlige gader og det flotte kuntneriske miljø.
 
 

9. april 2013 - Tog M 8326

 
M 8326 passerer Kalvebodbroen - Mz 1401 trækker. Foto: Alexis Matias.

Orientekspressen på vej - en anderledes opgave for DSB (Fra DSB's intranet)

På tirsdag den 9. april ankommer det legendariske tog Orientekspressen til Københavns Hovedbanegård sidst på eftermiddagen.
Man tager et legendarisk tog, fylder det med 100 gæster med pengepungen i orden samt 42 tjenere, kokke og andet personale og sender det på langfart fra Venedig til Stockholm med stop på Københavns Hovedbanegård. Og retur nogle dage efter. Det lyder umiddelbart enkelt, men når Orientekspressen ankommer til Københavns Hovedbanegård tirsdag den 9. april om eftermiddagen (det præcise tidspunkt meldes ikke ud), ligger der flere års arbejde bag hos DSB Specialrejser.

”Vi fik den første henvendelse fra Venice Simplon Orient-Express, som driver Orientekspressen, i 2010. De ønskede at komme til Skandinavien i 2012, men sporarbejde i både Danmark og Tyskland ville gøre det vanskeligt, så vi fik overtalt dem til at vente. De vendte så tilbage med ønsket om april 2013, og så gik arbejdet i gang,” fortæller Winnie Højer, som har været projektleder i DSB i hele processen.
 
 
M 8326 passerer Kalvebodbroen. i fuld fart Foto: Alexis Matias.

Nødbremser skal overvåges
Og det er ikke så få detaljer, der skal på plads, når et 130 år gammelt tog skal indtage de danske skinner. For eksempel var vognene ikke godkendt til at køre i Storebæltstunnelen med passagerer. På Storebælt stilles der skærpede krav til blandt andet overvågning af nødbremser, da man ikke må standse i tunnelen, hvis der bliver trukket i en nødbremse. Orientekspressens system til overvågning af nødbremser er anderledes end det, man benytter i eksempelvis Danmark og Tyskland, så for at kunne få en Ibrugtagningstilladelse fra Trafikstyrelsen, skal alle nødbremser overvåges, når toget kører på Storebæltsforbindelsen.


”Derfor kommer der undervejs DSB-medarbejdere på toget for at overvåge nødbremserne, når vi kører i Storebæltstunnelen, hvor de åbne toiletter i toget også skal aflåses. Som et kuriosum kan nævnes, at de fleste af vognene har centralvarmeanlæg forsynet fra kakkelovne. Disse kakkelovne skal også lukkes ned, inden toget kan køre under Storebælt,” fortæller Winnie Højer.
 
 
M 8326 har passeret Kalvebodbroen og fortsætter til Kastrup. Foto: Alexis Matias.

Brandvæsnet fylder drikkevand på toget
Når toget ankommer til Danmark, skal det have fyldt vand på i Padborg, fordi vandet på det tidspunkt er ved at slippe op. Men hvordan skaffer man en masse liter drikkevand, som kan pumpes på et tog, når DSB ikke har et klargøringscenter i Padborg? Winnie Højer kontaktede Padborg Frivillig Brandværn, der skaffede slanger, som kunne bruges til drikkevand, og som tropper op med mandskab og vand i Padborg.

”Jeg har haft fat i alle mulige for at få det her til at lykkes, og alle har været meget positive, fordi det er en enestående opgave. I DSB har vores kernegruppe bestået af fem personer, bl.a. fra Trafik, Vedligehold, Sikkerhed og DSB Museumstog, men der er mange andre, der har bidraget,” fortæller Winnie Højer.

Hun tager selv turen med fra Padborg til Københavns Hovedbanegård den 9. april og retur den 14. april. Når toget ankommer til Københavns Hovedbanegård den 9. april, skal alle passagerer overnatte på fem af Københavns luksushoteller, inden de næste morgen tager en bus over til Malmø og står på toget igen. Toget må nemlig ikke køre med passagerer på Øresundsforbindelsen, da der i øjeblikket ikke findes lokomotiver, der er godkendt til at køre persontog mellem Danmark og Sverige. Toget selv overnatter ”et sted på DSB’s arealer” godt bevogtet af vagter med hunde.

Fakta om Orientekspressen:
Orientekspressen kørte første gang i oktober 1883, hvor turen gik fra Paris til Konstantinopel, og det kørte i første omgang sin sidste tur i 1977 - dog ikke med de samme vogne som i 1883. Vognene, som kommer til Danmark, er fra 1928 og blev ”reddet”, da en togentusiast over de næste fem år købte alle 37 vogne. I maj 1982 genfødte firmaet Venice Simplon Orient-Express Orientekspressen, da det kom på skinner fra London til Venedig. Toget er kendt for sin stil, stemning, service og gastronomi. Man træder ind i en svunden tid, hvor værdighed og gensidig respekt er i højsædet i smukke og romantiske omgivelser og med personale, der er til for passagererne og deres velbefindende.
Turen fra Venedig til Stockholm med Orientekspressen koster 35.000 kroner.
 
 

10. april 2013 - Tog GM 21238

 
Materieltog GM 21238 passerer Svågertorp (Malmø Syd) i fuld fart imod Malmø C. EG 3107 trækker de 15 vogne. Foto: Örjan Lindberg
 
 
Materieltog GM 21238 passerer Svågertorp (Malmø Syd) i fuld fart imod Malmø C. Foto: Örjan Lindberg
 
 
Materieltog GM 21238 passerer Svågertorp (Malmø Syd) i fuld fart imod Malmø C. Foto: Örjan Lindberg
 
 
Materieltog GM 21238 passerer Svågertorp (Malmø Syd) i fuld fart imod Malmø C. Foto: Örjan Lindberg
 
 

10. april 2013 - Tog 23000

 
Tog 23000 passerer Lund C kl 19:50, den 10. april, og fortsætter til Stockholm. RC6 1340+1409 trækker. Foto: Anders M Olsson, Lund.
 
 
Tog 23000 passerer Lund C kl 19:50, den 10. april, og fortsætter til Stockholm. Foto: Anders M Olsson, Lund.

 
 
Lamperne er tændt i  restauranvognen. imens toget suser igennem Lund C. Foto: Anders M Olsson, Lund.
 
 
Tog 23000 passerer Lund C kl 19:50, den 10. april, og fortsætter til Stockholm. Foto: Anders M Olsson, Lund.
 
 

13. april 2013 - Tog 23001

 
Elinore Wieslander, har tagit bilder på tåget (Tog 23001) när det stod stilla i Ängelholm.
 
 
Elinore Wieslander, har tagit bilder på tåget (Tog 23001) när det stod stilla i Ängelholm.
 
 
Elinore Wieslander, har tagit bilder på tåget (Tog 23001) när det stod stilla i Ängelholm.

 
 
Elinore Wieslander, har tagit bilder på tåget (Tog 23001) när det stod stilla i Ängelholm.

 
 
Tog 23001 buldrer igennem Helsingborg ca 10:30 lørdag formiddag. Foto Roland Håkansson
 
 
Tog 23001 buldrer igennem Helsingborg ca 10:30 lørdag formiddag. Foto Roland Håkansson
 
 
Tog 23001 ankommet til Malmö C. Foto: Örjan Lindberg

 
 
Tog 23001 ankommet til Malmö C. Foto: Örjan Lindberg

 
 
Tog 23001 ankommet til Malmö C. Foto: Örjan Lindberg

 
 
Tog 23001 ankommet til Malmö C. Christian Bodiguel, Chef de Cuisine i vinduet. Foto: Örjan Lindberg

 
 

13. april 2013 - Tog GM 21329

 
Tog GM 21239 forlader Malmö C. Foto: Örjan Lindberg
 
 
Tog GM 21239 i Kastrup.

Klik på billedet, og se en stor udgave.

 
 
Hestekræfter, fly og tog, et relativt sjældendt syn.

 
 
Klik på billedet, og se en stor udgave.

Oprangering
(i en eller anden retning):

DSB MZ 1401 MZ 1401
WL 3553 F-VSOE 6187 0670 553-9 P
WL 3525 F-VSOE 6187 0670 525-7 P
WL 3483 F-VSOE 6187 0670 483-9 P
WL 3555 F-VSOE 6187 0670 555-4 P
WL 3543 F-VSOE 6187 0670 543-0 P
Dienst 3912 F-VSOE 6187 0670 912-7 P
Bar 3674 F-VSOE 6187 0970 674-0 P
 
 
WL 3552 F-VSOE 6187 0670 552-1 P
WL 3473 F-VSOE 6187 0670 473-0 P
WR 4095 F-VSOE 6187 0870 095-9 P
WSP 4141F-VSOE 6187 0970 141-0 P
WR 4110 F-VSOE 6187 0870 110-6 P
WL 3309 F-VSOE 6187 0670 309-6 P
WL 3544 F-VSOE 6187 0670 544-8 P
VSOE Service 3915 F-VSOE 6187 0670 915-0 P
 
 

14. april 2013 - Tog M 8331

 

 
 

14. april 2013 - Tog EP 6333

 
Foto: Michael Jensen

Beskrivelser af vognene fra VSOE's side

The carriages of the Venice Simplon-Orient-Express are individually designed and each has played a significant role in the golden age of luxury train travel during the 1920s to 30s. Every carriage has been lovingly restored to its former glory, with $16 million spent on recreating one of the finest luxury travel experiences the world has ever seen. Each of the carriages has its own personal story, from transporting European royalty across the continent and being shot at during World War II, to being caught in a snow drift for 10 days and inspiring the events in Agatha Christie's Murder on the Orient Express.

Bar Car
Bar Car 3674 started as a dining car built in France in 1931. It was based at the Gare St Lazaire in Paris and used to meet trans Atlantic liners docking at Le Havre, Cherbourg and Dieppe. After the war it ran in the Sud Express from Paris to Irun on the Spanish border and from Paris to Toulouse in La Capitole. It ended up running from Paris to Calais, operating as a snack bar in the Fleche d’Or. Its present appearance has been created for Venice Simplon-Orient-Express by Gerard Gallet in the Art Noveau style.
 
 
Foto: Michael Jensen

Dining Car 4095
‘L'Oriental' was originally a Pullman kitchen car built in Birmingham in 1927 in the ‘Etoile du Nord’ style. She was shipped from the builders to France and entered the Etoile du Nord. This was an all-Pullman service between Paris and Amsterdam, passing through Brussels, a journey of 350 miles. Its service finished with the Lusitania Express, which also included car 4110 between 1961 and 1969. When car 4095 was bought for the VSOE the interior was replaced with black lacquer panels that had been in dining car 3583.

Dining Car 4110
‘Etoile du Nord’ was built in 1926 in England by Birmingham Railway and Carriage and Wagon Co, Smethwick, in the same workshop as Pullman dining car 4095 and Ibis and perhaps has the most beautiful marquetry in the continental rake. It did not immediately go into service, by the summer of 1928 it was part of the Etoile du Nord from Paris to Amsterdam and then switched to the Edelweiss, based in Amsterdam for the winter season of 1928-9. After running with the Lusitania Express from Lisbon to Madrid between 1961 and 1969 it finished service in the 1970s in Spain, running between Cadiz and Seville.
 
 
Foto: Michael Jensen

Dining Car 4141
‘Côte d’Azur’ was built in 1929 as a first class Pullman and was decorated by René Lalique in the ‘Côte d’Azur’ style. The faintly blue opaque glass shows various classical figures holding grapes, with a matching frieze of smaller panels. She went into the Côte d’Azur Pullman Express immediately for the winter season of 1929-30 and then switched to the Deauville Express before returning to the Côte d’Azur Pullman for the winter seasons of 1930-31 and 1934-35. She ran from Paris to Calais for many years, meeting the passengers from the Golden Arrow. By 1961 it was in a reserve pool used for special services and in 1971 was stored at the Wagon-Lits works at Villeneuve. Car 4141 was rescued from a cold and dreary siding in 1981 by Venice Simplon-Orient-Express and restored at Bremen.

Sleeping Car 3309
Sleeping Car 3309 is the oldest of the sleeping cars and was built in 1926 in Belgium. The marquetry designed by René Prou is Floral Art Deco. It operated exclusively in the Orient-Express, working on various parts of the route from 1928 to 1939, from Paris to Bucharest or Munich, or to Istanbul via Vienna and Budapest. The car was part of the service, which in 1929 was stuck in a snow drift for 10 days, sixty miles outside Istanbul, along with a full complement of passengers who survived only with the assistance of nearby Turkish villagers.
 
 
Sleeping Car 3425
Sleeping Car 3425 was built in England in 1929 in an Art Deco leaf decoration and shipped to the Continent where it then switched from service to service all over Europe. The car was part of the Orient-Express service used by King Carol of Romania. Using the train to conduct love affairs or to pack off a discarded lover. He eventually fled Romania in 1940 on board the Orient-Express. The train, packed with the King’s treasures and valuables, was shot at while crossing Yugoslavia before reaching the safety of Switzerland.

Sleeping Car 3473
Sleeping Car 3473 was built in Birmingham, England in 1929. The marquetry interior was designed by Morison and has charming garlands of flowers zig-zagging as a frieze around the cabins and along the corridors. The car started service in the Train Bleu, the famous luxury train linking Paris with the Riveria. The Train Bleu service was launched in 1922 by René Nagelmackers and has boosted the profits of the Casino in Monte Carlo, as all the smart set flocked to the Côte d’Azur on the glamorous train.

Sleeping Car 3482
Sleeping Car 3482 was built in England in 1929 with décor by Maple in an abstract geometrical design called ‘Trapeze’. The car immediately went into service into the Train Bleu and later alternated between that and the Rome Express. In 1937 the car was transferred to the Nord Express from Paris to Riga. This route was particularly rigorous in winter because the salt from the track caused severe corrosion to the metalwork, which showed up at the time of restoration. During the war the car was used as a hotel in Lyon.

Sleeping Car 3483
Sleeping Car 3483 was built in Birmingham, England in 1929 and decorated by Morison with a delightful pattern of flowers clustered in a variety of baskets. During the 1930s the car was in the Train Bleu, the Rome Express and the Nord Express. At the beginning of the war it was stored at Pouancée but by 1942 it was rented to Germany, later to be recovered by the German Army in 1946. In the start-up of luxury services again after the war it went from Paris to Rome, Biarritz and Brig and from 1948 is was in the Simplon-Orient-Express.
 
 
Venice-Simplon Orient Express taget fra Damgårdsvej lige udenfor Viby Sjælland. Foto: Michael Hjorth

Sleeping Car 3525
The next four carriages were all built in France and decorated in a similar pattern by René Prou. Each car has elegant circles of stylised flowers in an ivory-like inlay set in a chequer-board design. The car went briefly into service on the Pyrénées Côte d’Argent Express, which ran from Paris to Biarritz. The Duke of Windsor enhanced its popularity between the wars because he preferred Biarritz to the Côte d’Azur. From 1930 to 1939 the car alternated between the Train Bleu and the Rome Express and was stored throughout the war at Lourdes.

Sleeping Car 3539
Sleeping Car 3539 has the same decoration by René Prou as car 3525. The car was in service in the Pyrénées Côte d’Argent Express for one year and then transferred to the Train Bleu in 1930. In 1930 the depression was biting into luxury travel and Wagon-Lits found they had surplus cars, car 3539 was withdrawn and stored until 1936, when it joined the Rome Express. It was stored during the war and used by the US Army Transportation Corps between 1945 and 1947.
 
 
Venice -Simplon Orient Express taget fra Damgårdsvej lige udenfor Viby Sjælland med udsigt til Syv Kirke i baggrunden. Foto: Michael Hjorth

Klik på billedet, og se en stor udgave.

Sleeping Car 3543
Sleeping Car 3543 has the same decoration as cars 3525 and 3539. The car went into service on the Pyrénées Côte d’Argent Express and the Train Bleu until 1932. Like car 3539 it was withdrawn from service during the depression, returning to service on the Rome Express. After the war it rejoined the Train Bleu from 1950 to 1956 and finished service in the Simplon-Orient-Express from 1961 to 1969.

Sleeping Car 3544
Sleeping Car 3544 the last car in the group decorated by René Prou, had a varied and dramatic existence. It went into service in the Pyrénées-Côte d’Argent Express and the Train Bleu, was stored during the depression at St Denis, Paris, and emerged to enter service between Paris and Marseilles with the Rome Express. During the war the car was stored at Limoges where it was used as a brothel. In 1946 it was sent up to Amsterdam from Paris to become part of the royal Dutch train. It returned to the Train Bleu in 1948 for two years and then alternated with the Simplon-Orient-Express from Calais to Trieste.
 
 
Venice-Simplon Orient Express taget fra Damgårdsvej lige udenfor Viby Sjælland. Foto: Michael Hjorth

Sleeping Car 3552
Sleeping Car 3552, along with the remaining two sleeping cars was built in France and decorated by Nelson with a delicate tracery of tiger-lilies and small mauve flower heads. On the outside of the cabin doors in the corridors are oval plaques of more stylised flowers with long stems. The car was in the Pyrénées-Côte d’Argent Express for the whole of the 1930s, it was stored at Lourdes at the beginning of the war and finished the war as a hotel at Lyon. Like many of the sleeping cars it completed service in the Costa Vasca Express.

Sleeping Car 3553
Sleeping Car 3553 has the same decoration as cars 3552 and 3555 and a similar history with service with the Pyrénées-Côte d’Argent Express and then being used as a hotel at Lyons after the war. It had four years service with the Paris-Brest boat train from 1945 when Brest was an international port for ocean liners. It was with the Simplon-Orient-Express from 1949 until 1961 and was transferred to the Sud Express in Lisbon between 1969 and 1971.

Sleeping Car 3555
Sleeping Car 3555, again is similar to cars 3552 and 3553 in decoration and history. The only difference is that the car was in service with the Nord Express between 1961 and 1969 when it was transferred to the Sud Express.
 
 

Køreplaner

 
StationTognummerDatoAnkAfg
Venezia Santa Lucia-08.04.2013- 
PadborgEP 632409.04.201310:5711:53
Odense-09.04.201314:2614:49
Ringsted-09.04.201316:5617:01
KøbenhavnM 832609.04.201317:5618:44
KastrupGM 2123810.04.201318:5717:58
Svågertorp-10.04.2013-18:16
Malmø2300010.04.201318:2919:38
Stockholm2300112.04.201311:0418:59
MalmøGM 2123913.04.201311:2712:10
Svågertorp-13.04.2013-12:22
KastrupM 833114:04.201312:4110:30
KøbenhavnEP 633314.04.201310:4312:05
Ringsted-14.04.201312:5212:57
Odense-14.04.2013  
Padborg-14.04.201318:0419:04
Venezia Santa Lucia
 
-15.04.201317:56-
 
   
09.04.2013

EP6324 (MZ1401 + 15 vogne)
Padborg 10:57 11:53 Pa
Vejbæk (12:00) 12:08 Vk
Tinglev - 12:15 Te
Rødekro - 12:27 Rq
Vojens (12:42) 13:01 Oj
Sommersted - 13:08 Sst
Farris - 13:14½ Fz
Vamdrup - 13:18 Vm
Lunderskov - 13:23 Lk
Kolding - 13:33 Kd
Taulov - 13:41 Tl
Snoghøj - 13:45 Sno
Middelfart - 13:49 Md
Kauslunde - 13:53½ Ka
Nørre Åby - 13:56 Na
Ejby - 14:00 Eb
Gelsted - 14:03½ Gd
Aarup - 14:08 Ap
Bred - 14:10½ Bd
Skalbjerg - 14:13 Sc
Tommerup - 14:14½ Tp
Holmstrup - 14:19 Hp
Odense 14:26 14:49 Od
Marslev - 14:57 Mv
Ullerslev - 15:03 Uv
Hjulby - 15:07 Ju
Nyborg 15:11 15:41 Ng
Sprogø - 15:51 Spr
Korsør 16:02 16:17 Kø
Forlev - 16:24 Fo
Slagelse - 16:29 Sg
Sorø (16:38) 16:44 So
Fjenneslev - 16:50 Fj
Ringsted 16:56 17:01 Rg
Kværkeby - 17:07½ Ky
Borup - 17:12 Bo
Viby Sj - 17:17 Vy
Roskilde - 17:24 Ro
Trekroner - 17:26 Trk
Hedehusene - 17:30 Hh
Høje Taastrup (17:34) 17:40 Htå
Glostrup - 17:47 Gl
Hvidovre Fjern - 17:49½ Hif
Valby - 17:52 Val
København H 17:56 - Kh
 
M8326 (MZ1401 + 15 vogne)

Kh 18.44
Cph 18.57

10.04.2013

GM21328 (BR/EG + 15 vogne)

Cph 17.58
Phm 18.04

23000

M avg 19:38
Lu pass 19:48
Kg 19:57-20:06
Lkö 20:26-20:39
Hbgb 20:56-21:13
Hb pass 21:15
Ka 21:25-21:28
Ä pass 21:39
Hd pass 22:20
Mdn 23:43-04:27
Gro pass 04:34
Or pass 04:36
Hr 05:32-06:00
Gdö 07:12-07:22
Hrbg 07:55-08:35
Sh 09:46-10:12
Söö pass 10:40
Cst ank 11:04

är anordnade.

RC6 1340+1409 dvs "Blue X"

 
12.04.2013

23001

Cst avg 18:59
Söö pass 19:22
Jn 19:28-19:47
Skv 20:18-20:26
Hrbg 21:29-22:02
Sk pass 23:06
Or pass 00:28
Gro pass 00:31
Mdn 00:37-06:52
Hd pass 08:31
Ä 09:16-09:55
Vh 10:02-10:09
Hb pass 10:38
Lkö pass 10:55
Kg pass 11:05
Fl pass 11:11
Al pass 11:22
M ank 11:27

13.04.2013

GM21329 (BR/EG + 15 vogne)
Phm 12.35
Cph 12.41

14.04.2013

M8331 (MZ1401 + 15 vogne)
Cph 10.30
Kh 10.43 spor 8

EP6333 (MZ1401 + 15 vogne)
Kh 12.05
Rg 12.52-12.57
Kø 13.29-14.11
Ng 14.32-14.34
Od (14.55)-15.16
Eb (15.43)-15.52
Kd 16.21
Sst (16.48)-16.54
Te (17-26)-17.50
Pa 18.04-19.04
Pagr 19.06
 
 
  
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 03 januar 2021 09:11:55