HJEM
DSB Gods' DanLink
Filmanmeldelser
Havet og Omegn
Interview & artikler
Runabåden "Snarken"
COP15 & the Movies"

JERNBANER
EMD/GM Maskiner
Sporvogne & Busser
Tog i remisen
Gæstebilleder
Lokschuppen
Rayton's Trains
Udenlandske tog
74 | 80 | 81 | 87

DSB CLASSIC
DSB Gods' DanLink
GM Togmaskiner
Lyntog Litra MA
DSB Driftsmateriel
S-tog & Bybane
Jernbanefærger

EN SLAGS NYHEDER
• 2020 | 2019 | 2018
2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 |
• Arkiv: 1990-2012
• Arkiv:
1900-1989

BIBLIOTEK
refleksivledelse.dk
biografmuseet.dk
in70mm.com
youtube.com
 
 
 

Extracts and longer parts of hauerslev.com may only be reprinted with the written permission from the editor.
Copyright © 1800 - 2070. All rights reserved.
 

The Shining + Doctor Sleep
2-Film Collection
Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Tilbage til forsiden
Skrevet: Maria HauerslevDato: 25.03.2020
The Shining (1980): In director Stanley Kubrick’s adaptation of Stephen King’s disturbing blockbuster horror novel, Jack Torrance (Jack Nicholson) accepts a job as the winter caretaker for a mountain hotel, isolating him, his wife (Shelley Duvall) and their psychic young son until spring. But the hotel’s stored energy from evil past deeds begins to drive Jack insane. Udlånt af Warner Brothers

Doctor Sleep + The Shining 2-Film Collection

The Shining instrueret af Stanley Kubrick med Jack Nicholson i den dominerende hovedrolle udgives på Bluray den 19.03.2020.

Jack Torrance (Jack Nicholson) bliver ansat til at holde øje med the Overlook mens vinteren passere. Jack tager sin familie med til hotellet, mens han kan sidde og skrive på sin bog og hans familie kan gøre det der passer dem i deres midlertidige hjem. Men kulderen kommer snigende når man sidder afskåret fra civilisationen i et hotel i bjergene. Dannys (Danny Lloyd) usynlige ven Tony, fortæller dog at der er fare på hotellet. Uroen breder sig da sneen begynder at falde og faren begynder at lurer i hotellets lange gange.

Vi kender alle den ikoniske gyserfilm fra Stanley Kubrick. Efter vi så filmen første gang har vi været nødt til at se den igen. De ikoniske visuelle billeder der kommer til udtryk igennem scenografien og den dunkle musik der får en til at spjætte i kroppen. Vi husker Jack Torrance vilde blik når han jagter sin familie efter hvad hotellets mystiske beboer fortæller ham at de skal irettesættes.

Jack Nicholson er berygtet for sine udtryksfulde øjenbryn. De er med til at fortælle hans humør som Jack Torrance, hvordan han stille og roligt bliver overvældet af sin evne til at shine. Hans irritation overfor sin familie bliver større og større som tiden skrider frem. Isolationen påvirker hans person og måske evne til at skelne mellem virkelighed og hotellets beboere. Hvis Jack Nicholson havde mindre udtryksfulde øjenbryn så Jack Torrance som vi kender i dag nok ikke ligeså uhyggelig som vi husker ham.

Hvad vi også husker fra The Shining er de flotte visuelle billeder der underbevidst giver, os som publikum, en bange anelse. Kubrick bruger i den grad hans fotografiske evner til at skabe et indtryk af at der er fare rundt om hvert et hjørne. Underlægningsmusik er ofte det der samler historien i form af billeder og lyd, men selv hvis man fjernede musikken ville billederne stadig bringe frygt i kroppen på os. Musikken er med til at fortælle den Jacks mentale situation og hvad for nogle mentale roller coasters han er i, når isolationen finder frem til ham.

Kubrick holder filmens pacing i et roligt tempo. Indtil øjeblikket hvor Wendy tror Jack har slået Danny er det stilhed før stormen. Og stormen bryder ud. Dråben flyder over bægret og Jacks shine tager overhånd.

The Shining er i den grad flot at se på. Billedet står fuldstændig skarp, og farverne er klare og kraftige i deres rette element. Men kan tydelige se de små detaljer i scenografien som ikke har været så klare før Blu-ray kvaliteten kom til. Man kan tydeligt se hvad der foregår og detaljerne er enestående. Hvis man stadig ejer The Shining på DVD anbefales det at skifte den ud med en i Blu-ray kvalitet.

Ekstra materiale
- Commentary
- View for the Overlook Crafting The Shining
- The Visions of Stanley Kubrick
- Vivian Kubrick’s Documentary The Making of The Shining with optional commentary
- Wendy Carlos, Composer

Bonusmaterialet er gammelt, der er ikke nogen nye historier at fortælle. Har man set bonusmaterialet på sin DVD så ser man det samme her. Bonusmaterialet er efter 1999 da alle i interviewsne sidder og fortæller om hvorfor Stanley Kubrick gjorde som han gjorde og hvordan han igennem sin egne evner skabte det visuelle i The Shining. Der er masser af ros til Kubrick og det fortjener han også.
 
Læs mere her:

Doctor Sleep

Hauerslev.com's Filmanmeldelser

Internet link:


 

Konklusion

 


6 DP70 maskiner ud af 6.


Kubrick ved hvordan han vil have sine film, og der bliver ikke holdt tilbage. Han er god til at skabe den stemning af at noget ikke er helt som man forventer. Der er en ubevidst spænding, på hvor filmen fører os hen. The Shining holder stadig stik efter 40 år og det er en film der vil blive ved med at holde stik.
 
 
  
Gå: tilbage - op
Opdateret onsdag, 25 marts 2020 10:28:54